Апеляція ВАКС скасувала повернення обвинувального акту у справі Злочевського

Читать на русском
Апеляційна інстанція повністю задовольнила скаргу прокурора САП на рішення про повернення йому обвинувального акту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала рішення про повернення прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувального акту стосовно колишнього міністра екології Миколи Злочевського у спробі підкупити керівництво НАБУ і САП за 5 млн доларів.

Таке рішення 13 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора задовольнити. Ухвалу Вищого антикорупційного суду від 19 жовтня 2022 року про повернення обвинувального акта у кримінальному провадженні №52020000000000473 від 28.07.2020 скасувати. Кримінальне провадження направити до Вищого антикорупційного суду для нового розгляду обвинувального акта у тому ж складі суду, починаючи зі стадії підготовчого судового засідання», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, Андрій Кіча, Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Наразі справа щодо трьох фігурантів розглядається в антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: