Лідери ЄС домовилися виділити 18 млрд євро для України

Читать на русском
В Європейському союзі погодили виділення для України 18 мільярдів євро. Їх нададуть у 2023 році.
Ілюстративне фотоФото – Unsplash

У четвер, 15 грудня, на засіданні лідери держав-членів Євросоюзу досягли згоди про виділення Україні 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги у 2023 році.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на висновки Євроради.

«Європейський Союз залишається відданим наданню разом з партнерами фінансової допомоги Україні та підтримці її стійкості і довгострокового відновлення. У цьому контексті Європейський Союз погодився надати Україні 18 мільярдів євро допомоги у 2023 році», – йдеться у документі.

Україна отримає 1 млрд доларів для проходження зими: Шмигаль озвучив подробиціЗ цієї суми половина – грантові кошти. Друга половина – товари, роботи, кредити, більшість із яких Україна отримаємо ще цього року.

Також європейські лідери домовилися «активізувати надання Україні гуманітарної допомоги та допомоги у сфері цивільного захисту» та «сприяти відновленню критично важливої інфраструктури України, щоб допомогти Україні пройти через зиму».

Крім того, глави країн ЄС підтвердили, що продовжать надавати підтримку переміщеним особам як в Україні, так і за її межами.

«Європейська рада також пропонує Комісії посилити координацію з європейською промисловістю та міжнародними партнерами з метою забезпечення сталого постачання в Україну пріоритетного обладнання, такого як мобільні пункти обігріву, електрогенератори, силові трансформатори, а також високовольтне та освітлювальне обладнання», – наголосили у висновках.

Нагадаємо, у четвер, 15 грудня, уряди країн Євросоюзу погодили дев’ятий пакет санкцій проти росії.

Також Україна в середу, 14 грудня, отримала 500 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: