Україна отримала ще 500 мільйонів євро макрофіну від ЄС

Читать на русском
Україна у середу, 14 грудня, одержала 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Україна в середу, 14 грудня, отримала 500 млн. євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

Україна отримає 1 млрд доларів для проходження зими: Шмигаль озвучив подробиціЗ цієї суми половина – грантові кошти. Друга половина – товари, роботи, кредити, більшість із яких Україна отримаємо ще цього року.

«Сьогодні, 14 грудня, Україна отримала останній транш у рамках виключної восьмої за рахунком програми макрофінансової допомоги ЄС (МФП) у розмірі 500 млн євро», - сказано в повідомленні.

Ці кредитні кошти будуть спрямовані на фінансування найбільш невідкладних видатків держбюджету та сприятимуть підтримці фінансової стабільності в Україні. Загальне фінансування за цією програмою становить 5 млрд. євро.

«З початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні 7,2 млрд. євро макрофінансової допомоги. Ці кошти допомогли впоратися з негативними економічними наслідками війни та зберегти стійкість фінансової системи в умовах повномасштабного вторгнення агресора», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, перший транш у 2 млрд євро Україна отримала у жовтні, другий транш у 2,5 млрд євро надійшов до Держбюджету у листопаді.

Україна очікує отримати від ЄС 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги у січні, а у 2023 році Єврокомісія планує виділити 18 млрд євро для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: