На Софійській площі практично змонтували та розпочинають прикрашати «ялинку незламності»

Читать на русском
У суботу, 17 грудня, на Софійській площі вже практично змонтували та розпочинають прикрашати символічну ялинку незламності.
Віталій Кличко

У суботу, 17 грудня, на Софійській площі вже практично змонтували та розпочинають прикрашати символічну «ялинку незламності».

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Варто зазначити, що цього року головна ялинка країни штучна, заввишки 12 метрів. Її прикрасять енергозберігаючими гірляндами, що світитимуться від генератора.

«Підсвічення ялинки, скоріш за все, відбуватиметься в певні години. Також поруч з генератором облаштуємо точки для підзарядки гаджетів, розмістимо їх в цікавому наметі, залишу поки інтригою, в якому саме», – розповів Кличко.

Ялинку прикрашають близько тисячею куль синіх і жовтих кольорів та білими голубами. Це іграшки з минулих років. Верхівку головної ялинки вінчатиме герб України. Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, що допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни.

«Путін-викрадач Різдва»: в яких облцентрах України встановлять ялинку, а в яких – ніНовий рік-2023. У яких обласних центрах встановлять новорічну ялинку, а в яких – ні, докладніше на інфографіці.

Новорічне дерево встановлюють та прикрашають коштом меценатів і бізнесу, генератор теж надали благодійники.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі цьогоріч не буде.

Нагадаємо, на тлі повномасштабної війни інформація про можливе встановлення ялинки в центрі Києва викликала суперечливу реакцію. На сайті Київради реєстрували петицію з проханням відмовитися від ялинки цього року, а зекономлені кошти витратити на допомогу армії чи переселенцям.

У відповідь у міській раді заявили, що остаточне рішення щодо ялинки прийматимуть після консультації з військовими. Але ярмарки та святкових концертів цього року точно не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: