Герб на верхівці та точки для підзарядки телефонів: Кличко розповів про «ялинку незламності»

Читать на русском
У Києві цього року встановлять символічну «ялинку незламності» висотою в 12 метрів - її прикрасять енергозберігаючими гірляндами, які світитимуться від генератора.

У Києві цього року встановлять символічну «ялинку незламності» висотою в 12 метрів - її прикрасять енергозберігаючими гірляндами, які світитимуться від генератора.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

«Неподалік від генератора плануємо встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів. Після свят бізнес, який надає генератор та забезпечить його роботу, обіцяє передати цей генератор військовим», - уточнив він.

Без ярмарку та за кошти меценатів: у КМДА не проти ялинки у Києві, але консультуватимуться з військовимиРішення про встановлення головної новорічної ялинки країни в Києві ухвалять після консультацій з силами оборони. І, якщо її встановлюватимуть, то виключно за рахунок меценатів.

За його словами, головну ялинку традиційно встановлять на Софійській площі. Кличко запевнив, що місто не витрачатиме коштів, новорічну красуню та прикраси для неї надасть бізнес та меценати.

«Оздоблена ялинка буде прикрасами минулих років. 1000 іграшок, а саме кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть компанія «Глобал Декор». Верхівку ялинки прикрашатиме герб України. Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни», - йдеться в повідомленні мера.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде.

Нагадаємо, на тлі повномасштабної війни інформація про можливе встановлення ялинки в центрі Києва викликала суперечливу реакцію. На сайті Київради реєстрували петицію з проханням відмовитися від ялинки цього року, а зекономлені кошти витратити на допомогу армії чи переселенцям.

У відповідь у міській раді заявили, що остаточне рішення щодо ялинки прийматимуть після консультації з військовими. Але ярмарки та святкових концертів цього року точно не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: