ВАКС заочно заарештував екснардепа БПП Грановського

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу ексдепутату.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського. Його підозрюють в організації завдання збитків державному Одеському припортовому заводу.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«7 грудня 2022 року за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою організатору злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків АТ «Одеський припортовий завод»99,57 % належать державі) у сумі 93,3 млн грн, а саме народному депутату України VIII скликання», – інформує прокуратура.

Після затримання підозрюваного, який перебуває у міжнародному розшуку, та не пізніше ніж через 48 годин з часу доставки до суду, суд вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

У повідомленні САП не вказується прізвище екснардепа, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Грановського.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у нанесенні 93,3 млн грн шкоди ОПЗ. Серед підозрюваних є колишня помічниця народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського, колишня член правління ОПЗ Ольга Ткаченко. Її оголосили в розшук як і власника Newscope Estates Limited Павла Чумака. 21 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру й екснардепу Грановському, проте заочно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: