ВАКС зобов‘язав генпрокурора відкрити справу щодо нардепки СН Аллахвердієвої

Читать на русском
ВАКС зобов'язав генерального прокурора відкрити справу за фактом передбачуваного незаконного збагачення народним депутатом Іриною Аллахвердієвою.

Вищий антикорупційний суд зобов‘язав генерального прокурора Андрія Костіна порушити кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення народною депутаткою від фракції «Слуги народу» Іриною Аллахвердієвою.

Таке рішення 3 листопада ухвалила слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна, повідомляє «Слово і діло».

ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа ШепелеваАнтикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинувальним актом стосовно колишнього члена українського парламенту.

Як відомо, Центр протидії корупції подав до генпрокурора Костіна заяву про вчинення Аллахвердієювою злочину, передбаченого статтею 368-5 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

У ЦПК стверджували, що депутатка отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником нібито виступив її батько перед своєю смертю, який, за даними ЦПК, не мав таких статків.

Генпрокурор справу не порушив і тому ЦПК звернувся до суду зі скаргою на Костіна. ВАКС скаргу задовольнив.

«Скаргу адвоката Олексія Бойка, який діє в інтересах ГО «Центр протидії корупції», на бездіяльність генерального прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, задовольнити. Зобов‘язати генерального прокурора внести відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР за заявою голови правління ЦПК Віталія Шабуніна про вчинення кримінального правопорушення», – оголосила суддя.

Нагадаємо, Ірина Аллахвардієва була серед тих «слуг народу», хто заперечував у КСУ закони партії чи укази Зеленського.

Також вона була серед нардепів, які почали діяти всупереч своїй обіцянці щодо зміни виборчої системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: