Заступника голови Федерації профспілок підозрюють у розтраті 138 млн гривень, він заарештований

Читать на русском
За даними слідства, заступник голови ФПУ у 2019 році ухвалив рішення про незаконне відчуження державної курортної бальнеолікарні у Києві.

Правоохоронці повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України. За даними слідства, він брав безпосередню участь у незаконному відчуженні майна на понад 138 млн гривень.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та Держбюро розслідувань.

За даними «Української правди», йдеться про Володимира Саєнка.

Викриття на хабарах: який запобіжний захід обирали підозрюванимКого з високопосадовців (і не тільки) викривали на хабарі і який запобіжний захід визначав суд – на інфографіці.

Слідство з'ясувало, що заступник голови ФПУ у 2019 році разом з іншими посадовими особами ухвалював рішення про незаконне відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Загальна вартість приміщення склала 138,3 млн гривень, при цьому лікарня, яка взагалі не підлягала приватизації, була продана за нижчою вартістю.

Чиновнику повідомили про підозру за фактом розтрати чужого майна, зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, скоєним за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Суд заарештував чиновника з альтернативою у вигляді застави у розмірі 124 млн гривень, а також відсторонив його з посади заступника голови Федерації профспілок України на два місяці.

Нагадаємо, раніше правоохоронці повідомили про підозру колишнього директора державного Житомирського бронетанкового заводу та його заступника у розкраданні понад 4,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: