Дефіцит суттєвий: в Укренего розповіли про ситуацію в енергосистемі на сьогодні

Читать на русском
В енергосистемі України зберігається складна ситуація, як через обстріли енергосистеми, так і через складну погоду.

В енергосистемі України станом на 13 грудня зберігається складна ситуація, як через обстріли енергосистеми, так і через несприятливі погодні умови.

Про це повідомила НЕК «Укренерго» у вівторок, 13 грудня.

Коли скасують відключення світла в Україні: гендиректор YASNO дав прогнозУкраїнці мають бути готовими, що відключення електроенергії будуть усю зиму та як мінімум до березня.

Як повідомляється, дефіцит електроенергії залишається значним, через що обленерго продовжують отримувати ліміти споживання.

«Погіршення погодних умов по всій території країни (сильний вітер, мороз, налипання мокрого снігу, обледеніння проводів) негативно впливає на стан високовольтних та розподільчих мереж та суттєво ускладнює роботу ремонтних бригад. На сході ворог знову обстріляв декілька районів, завдавши пошкоджень об’єктам енергетичної інфраструктури. Ремонтні роботи будуть розпочаті після дозволу ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

У той же час компанія повідомила, що на деокупованих територіях вдалося запитати населені пункти, частина яких залишалася без електропостачання з початку.

Нагадаємо, сьогодні вночі до енергосистеми України підключили ще один енергоблок АЕС, який було виведено з ладу внаслідок ракетного обстрілу рф 23 листопада.

Однак в Одесі та області продовжуються екстрені відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: