Скільки у світі ядерних реакторів та скільки років вони працюють

Читать на русском

У Міжнародному агентстві з атомної енергії сподіваються до кінця року досягти угоди щодо створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС. Починаючи з серпня, російські окупанти регулярно обстрілюють станцію, через що вона вперше в історії була повністю відключена та отримала пошкодження інфраструктури, що потрібна для запуску двох енергоблоків. АЕС в Енергодарі, нагадаємо, є найбільшою в Європі, в експлуатації на ній п'ять із шести енергоблоків. Усього в Україні 15 ядерних реакторів, середній вік яких становить близько 33,4 років. Скільки ядерних реакторів в інших країнах – на інфографіці «Слово і діло».

В Україні функціонують 15 ядерних реакторів, їхній середній вік понад 33 роки. Як у інших країнах – на інфографіці.
Скільки у світі ядерних реакторівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Загалом у всьому світі розташовано 411 ядерних реакторів (104 з них у країнах Європейського союзу), середній вік яких становить 31 рік.

По одному ядерному реактору експлуатується в Нідерландах (49 років), Вірменії (42,5 роки), (Словенії 40,7 років), Ірані (10,8 років), Білорусі (1,7 років).

У США працюють 92 ядерні реактори, їхній середній вік трохи більше 41 року. У росії в експлуатації 37 ядерних реакторів, їм у середньому менше 30 років.

59 ядерних реакторів працює у Франції (в середньому трохи більше 37 років), 55 – у Китаї (9 років), 24 – у Південній Кореї (близько 22 років), 19 – в Індії (24,2 роки), 17 – у Канаді. (У середньому 39 років), 10 – у Японії (31,4 року).

По два ядерні реактори функціонують у Південній Африці, Болгарії, Бразилії, Мексиці, Румунії, ОАЕ.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як часто росія обстрілювала Запорізьку АЕС (станом на середину жовтня).

Також ми писали, як діяти у разі ядерного вибуху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: