Зросла кількість пожеж через газові пальники: у ДСНС нагадали важливі правила безпеки

Читать на русском
В Україні зросла кількість пожеж через неправильне використання газових пальників, які люди купують для нагрівання води та приготування їжі.

В Україні зросла кількість пожеж через неправильне використання газових пальників, які люди вмикають для нагрівання води та приготування їжі в період відключення світла.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

Так, лише минулої доби сталося 142 пожежі, з них 91 - у житловому секторі. Внаслідок інцидентів десять людей загинули, і шість постраждали.

Українцям нагадали правила безпечного використання пальників:

Так, слід купувати лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу та неухильно дотримуватися інструкцій виробника.

Газовий пальник призначений для використання на відкритому повітрі. Якщо її використовують у приміщенні, де живуть люди – обов'язково має бути вентиляція.

Важливо перевіряти цілісність балончика: відсутність слідів витоку газу можна перевірити за допомогою мильного розчину. Крім того, не можна допускати нагрівання балонів.

«Закликаємо приділити особливу увагу вибору пальників та неухильно дотримуватися важливих правил безпеки», – підкреслили рятувальники.

Нагадаємо, на Волині у суботу, 10 грудня, у багатоквартирному будинку вибухнули 2 туристичні балони. У квартирі була жінка з двома дітьми. Вона зазнала незначних опіків.

У Києві стався вибух у багатоповерхівці Голосіївського району.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: