Верховний суд підтвердив обвинувальний вирок одеському судді Меденцеву

Читать на русском
Касаційна інстанція розглянула і відмовила в задоволенні скарг сторони захисту на обвинувальний вирок судді з Одеси.
Павло Меденцев

Верховний суд підтвердив вирок, яким до 9 років позбавлення волі засудили суддю Господарського суду Одеської області Павла Меденцева за одержання 570 тисяч грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«7 грудня 2022 року Касаційний кримінальний суд Верховного суду постановив залишити в силі вирок ВАКС від 07.10.2020 та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 19.02.2021, якими суддю Господарського суду Одеської області П.А. Меденцева визнано винуватим в одержанні 570 тисяч грн неправомірної вигоди. Заслухавши доводи сторін, Верховний Суд підтримав позицію прокурора САП та відмовив стороні захисту у задоволенні їхніх касаційних скарг», – інформує САП.

Як відомо, Меденцева визнали винним в одержанні 570 тисяч гривень хабара. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 9 років з повною конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією вилучених 250 тис. грн. Це рішення залишила без змін Апеляційна палата ВАКС.

Нагадаємо, в 2014 році суддю Павла Меденцева викрили у вимозі і отриманні 570 тис. грн хабара від директора приватного підприємства «за задоволенні позовних вимог у господарській справі», яке перебувала у нього на розгляді.

Гроші Меденцев отримав в три етапи, двічі - безпосередньо в службовому кабінеті Господарського суду Одеської області.

У червні 2015 року Верховна рада дала згоду на затримання і арешт судді Павла Меденцева.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: