Апеляція ВАКС пом'якшила вирок звільненому судді з Дніпра

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила частково скаргу адвоката обвинуваченого на оголошений йому обвинувальний вирок.
Вадима Галічийфото: ВРП

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила строк покарання у вигляді позбавлення волі до 2,5 років, яке призначили звільненому судді Жовтневого районного суду міста Дніпра Вадиму Галічому як вирок за звинуваченнями у зловживанні впливом.

Таке рішення 7 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС під головуванням Віктора Панкулича, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу захисника Багаурі Олександра Валерійовича – задовольнити частково. Вирок Вищого антикорупційного суду від 17 березня, яким (Вадима Галічого – ред.) засуджено за ч. 2 ст. 369-2 КК України, змінити. Пом'якшити (Вадиму Галічому – ред.) основне покарання, призначене за ч. 2 ст. 369-2 КК України, до 2 років 6 місяців позбавлення волі. В іншій частині вирок залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Як відомо, Галічого визнали винним у зловживанні впливом і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців із позбавленням права займати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки.

За версією слідства, суддя Галічий вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів за вплив на службових осіб Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Суддя нібито пообіцяв, що допоможе вирішити питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності. Нещодавно адвокат Галічого подав апеляційну скаргу.

Нагадаємо, цю справу скерували до суду ще в січні 2017 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: