НАБУ завершило розслідувати справу про спробу підкупу судді з Одеси

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування стосовно адвоката та помічника одного з суддів у місті Одеса.

НАБУ та САП завершили розслідувати кримінальне провадження за підозрою адвокатки у підбуренні до надання хабара судді Одеського апеляційного суду, а також помічника іншого судді, який погодився отримати кошти за вплив на суддю.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою aдвоката у підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду, а також помічника судді апеляційного суду, який погодився отримати кошти за вплив на суддю. Дії адвоката кваліфікували за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України, а помічника - за ч. 2 ст. 369-2 К України. 22 листопада 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення», – інформує відомство.

Нещодавно НАБУ і САП повідомили про підозру помічнику одного з суддів Одеського апеляційного суду Юрію Романенку. Йому обрали запобіжний захід у вигляді 37 215 грн застави та поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з чотирма особами щодо обставин кримінального провадження.

Нагадаємо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці. За інформацією «Слово і діло», йшлося про Анну Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: