У Польщі сталася пожежа в будівлі для українських біженців: деталі

Читать на русском
У польському Жешуві сталася пожежа в будинку для українських біженців. Будівля повністю зруйнована, без постраждалих.
KM PSP Słupsk

У польському Жешуві сталася пожежа в будинку для українських біженців. Будівля повністю зруйнована, без постраждалих.

Про це повідомляє Polsat News.

Відомо, що в будинку проживали 33 біженці з України. Під час пожежі майже всі встигла евакуюватись самостійно, однак рятувальники розпочали пошуки двох людей. Пізніше з'ясувалось, що це була мати з дитиною, які у той час перебували в місцевій школі.

В яких країнах Європи найбільше українських біженцівЗ початку повномасштабної війни найбільше українських біженців прийняли Польща, Німеччина та Чехія. Докладніше – на інфографіці.

Пожежу ліквідовували 15 бригад. Рятувальники зауважують, що конструкція зазнала незворотних пошкоджень і більше не придатна для проживання. Місцева влада повідомила, що усіх постраждалих біженців забезпечать необхідними речами та загалом предметами першої необхідності, а також нададуть кімнати для проживання.

Нагадаємо, минулого тижня у центрі для українських біженців в Глухолазах, що в Опольському воєводстві, госпіталізували з симптомами отруєння понад 20 осіб.

Також повідомляли, що українським біженцям у Польщі доведеться платити за проживання у місцях розміщення. Нові правила розпочнуть діяти з 1 березня наступного року.

На тлі атак росії на енергетичну інфраструктуру та ризиків, які несе зима, в українському уряді просили біженців по можливості не повертатися до весни. «Слово і діло» повідомляло, на яку допомогу можуть розраховувати українські біженці у топ-3 найпопулярніших країн

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: