У Польщі оцінили ймовірність вступу Варшави в повномасштабну війну

Читать на русском
На думку польського міністерства оборони, ймовірність війни НАТО проти росії, точно так само, як і конфлікту США з Китаєм, дуже велика
Ілюстративне фотоua.depositphotos.com

Польський уряд вважає ймовірність вступу країни в повномасштабну війну вкрай високою. Тому польська політика у сфері оборони буде більш глобальною і націленою на зміцнення відносин з союзниками - не тільки в Європі та НАТО, але і по всьому світу.

Про це заявив заступник Міністра оборони Польщі Марчін Очепа в ефірі польського телеканалу TVP3 Kraków.

«Яка ймовірність війни, в якій ми будемо брати участь? Вкрай висока. Занадто висока, щоб ми могли розглядати цей сценарій виключно гіпотетично» - зазначив він.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

Очепа вказав, що ймовірність війни НАТО проти росії, точно так само, як і конфлікту США з Китаєм, дуже велика. Якщо щось ймовірно хоча б на 30 відсотків з політичної точки зору, це означає, що вже треба готуватися до такого варіанту.

«Якщо ми подивимося на досвід XX століття, то нинішня перспектива і цього десятиліття змушує нас трактувати події, яких ми є учасниками, а не тільки свідками, як другу холодну війну. Ризик ескалації дуже серйозний» - додав чиновник.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у понеділок, 28 листопада, вкотре закликав надати Україні ЗРК Patriot, яку Варшаві запропонував Берлін після падіння російської ракети в Пшеводуві.

Міністерство оборони США організувало в Польщі пункт ремонту західного артилерійського озброєння, переданого в Україну.

Нагадаємо, що низка західних компаній почала розширювати свої потужності та збільшувати виробництво зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: