Німеччина поставить Україні майже 500 генераторів вартістю €19,5 мільйона

Читать на русском
Частину генераторів передадуть безпосередньо Національній енергетичній компанії Укренерго, решту відправлять до Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Німеччина пообіцяла надати Україні 470 електрогенераторів різної потужності загальною вартістю 19,5 млн євро.

Про це Посольство Німеччини в Україні повідомляє у Фейсбуці.

«Федеральне агентство з технічної допомоги (THW) надає Україні 470 електрогенераторів різних класів потужності загальною вартістю 19,5 мільйонів євро», - йдеться в повідомленні.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Зазначаєтьсяя, що в Україні знаходяться вже 150 електрогенераторів. Планується подальше транспортування обладнання. Частину генераторів передадуть безпосередньо Національній енергетичній компанії «Укренерго», решту відправлять до Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

При цьому, допомога надається за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини.

Як відомо, у листопаді Німеччина передала Миколаївській області 20 генераторів, 10 свердловинних насосів та мініекскаватор для відновлення пошкоджених водогонів.

Нагадаємо, що «Укренерго» спрямує понад 400 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури.

Незважаючи на підтримку західних партнерів, відновити пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури протягом цієї зими неможливо.

Раніше «Слово і діло» писало, які країни під час повномасштабної війни навчають українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: