Єврокомісія мобілізувала аварійні резерви, щоб надати Україні 40 генераторів

Читать на русском
Європейська комісія мобілізувала свої аварійні резерви, щоб відправити в Україну 40 генераторів.
Фото mind.ua

Європейська комісія мобілізувала свої аварійні резерви, щоб відправити в Україну 40 генераторів.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії у Twitter.

Зауважують, що один такий генератор потужністю 220 кіловатів може забезпечити електроенергією всю лікарню.

«Зима в Україні буде холодною, оскільки російські ракети продовжують націлюватися на життєво важливу енергетичну інфраструктуру», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Франція передала Україні 100 генераторів середньої потужності. Зокрема, вони допоможуть українцям пройти опалювальний сезон.

Естонія направила Україні 11 автобусів з генераторами та енергообладнанням, які будуть розподілені між 4 українськими містами. Також 10 грудня стало відомо, що у відповідь на запити України Азербайджан направив народу гуманітарну допомогу основного електрообладнання.

Додамо, росія ракетними ударами пошкодила близько половини усієї енергетичної інфраструктури України. І тепер, крім макрофінансової допомоги та зброї, Україна гостро потребує засобів для відновлення об'єктів енергетики. На щастя, наші союзники відгукнулися. Євросоюз обіцяв прискорити постачання генераторів та трансформаторів, а США хочуть створити цілий енергетичний «Рамштайн». Чим уже допомогли Україні партнери та що ще обіцяли зробити, розібралося «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: