У США погодили оборонний бюджет: скільки заклали на допомогу Україні

Читать на русском
Комітети Конгресу США узгодили проєкт оборонного бюджету-2023. У ньому передбачено 800 млн доларів для допомоги Україні.

Комітети обох палат Конгресу США у справах збройних сил погодили проєкт оборонного бюджету на 2023 фінансовий рік у розмірі 858 млрд доларів. Це на 45 млрд більше, ніж просив президент Джо Байден.

Про це йдеться у заяві Комітету.

Війна в Україні оголила проблеми зі збройовим потенціалом Заходу – FTВійна в Україні оголила проблеми Заходу зі збройовим запасом. Після холодної війни країни скоротили військові витрати, оборонну промисловість та виробництво, а тепер виявили, що відновити все одразу непросто.

Зокрема, законодавці США погодилися надати Україні не менше 800 млн доларів допомоги в галузі безпеки наступного року.

Кошти буде виділено у рамках Ініціативи сприяння безпеці України. Передбачено на 500 млн доларів більше, ніж раніше просив Байден.

У бюджеті також закладено понад 6 млрд доларів для стримування росії в районі операцій Європейського командування; 225 млн доларів для співробітництва в галузі безпеки у країнах Балтії.

Крім того, документ продовжує заборону на військову співпрацю з росією на п'ять років і має пункт про необхідність підвищити енергетичну стійкість, щоб зменшити залежність від російського палива.

Нагадаємо, наприкінці листопада стало відомо, що США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 400 мільйонів доларів.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: