Дітей на Луганщині викрадають для кадирівського «виховання» у Чечні – ОВА

Читать на русском
Українських підлітків вивозять із частини захопленої Луганської області до росії. Далі їх відправляють до Чечні.

Українських підлітків вивозять із захопленої Луганської області до росії. Далі їх відправляють до Чечні для «патріотичного виховання».

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

Як депортованим до росії українцям повернутися додомуСтартував експериментальний проєкт з оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Скористатися послугою можуть депортовані в росію українці, детальніше – на інфографіці.

Він підкреслив, що глава Чеченської республіки рамзан кадиров дуже пишався, що має «молоде покоління українців, яке він особисто підготує». За словами Гайдая, подібних випадків депортації підлітків на територію росії вже понад сотню.

Гайдай зазначив, що «у 2020-2021 роках підрозділи СБУ знешкоджували диверсійні групи, до яких входили хлопці 21-22 роки. Тобто, їм 2014-го якраз було по 14 років. Підлітків настільки зомбували, що вже в 21 вони пішли вбивати своїх же земляків».

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомлялося про те, що російські загарбники підготували 10,5 тисячі українських дітей з Луганської області до вивезення до росії.

За даними ISW, у рф почали відкрито пропагувати депортацію та примусове усиновлення дітей з України. Зокрема, створюють відповідні ролики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: