Названі області, де зараз найскладніша ситуація зі світлом

Читать на русском
Станом на 9 грудня найгостріша ситуація з електроенергією залишається як мінімум у трьох областях.

Станом на 9 грудня найгостріша ситуація з електроенергією залишається у Херсонській, Одеській та Харківській областях. Проблеми існують і в інших регіонах, але не такого масштабу.

Про це повідомив під час брифінгу у п'ятницю голова Укренерго Володимир Кудрицький.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

«Що стосується відновлення та складності ситуації – це безумовно Одещина та Херсонщина... Херсонщина – зі зрозумілих причин, як ми знаємо, там була практично знищена енергомережа і вона зараз відновлюється по крихтах. Рівень замінування там поза уявою», – розповів він.

За словами голови Укренерго, ситуація на Херсонщині є «викликом нового рівня».

«Також ускладнені роботи на Харківщині та Донеччині щодо відновлення як мережевих, так і об'єктів генерації. Йде поновлення і в інших регіонах, таких як Київська та Львівська області. Але, безумовно, на півдні, і напевно, у Харківській області ситуація найгостріша», - наголосив Кудрицький.

Нагадаємо, росіяни за всі атаки восени та у грудні випустили по енергооб'єктах України понад 1000 ракет та снарядів.

Вранці Укренерго знову застосувало аварійні відключення світла. Українців попереджали, що вони можуть бути щонайменше до березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: