Антикорупційний суд заарештував бізнесмена Грановського

Читать на русском
Антикорупійний суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про арешт співорганізатора зловживань в Одесі.
Олександр Борухович (Грановський)фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього народного депутата IV скликання, бізнесмена Олександра Боруховича (Грановського). Його разом із бізнес-партнером Борисом Кауфманом підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі.

Таке рішення 8 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Боруховича (Грановського) без альтернативи застави. Однак суд вирішив визначити її розмір у 124 млн грн. У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: