НАБУ провело обшук у кабінеті Труханова – ЗМІ

Читать на русском
Слідчі НАБУ у понеділок, 5 грудня, провели обшуки у приміщеннях міської ради Одеси. Про це повідомляє місцеве видання «Думська».

Слідчі НАБУ в понеділок, 5 грудня, провели обшуки у приміщеннях міської ради Одеси.

Про це повідомляє місцеве видання «Думська».

За даними журналістів, слідчі вилучали документи у юридичному та фінансовому департаментах, а також у кабінетах міського голови Геннадія Труханова та його заступників.

В рамках якого кримінального провадження ведуться ці дії, не уточнюється, проте 5 грудня НАБУ затримало одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського, які продовжували багаторівневу схему махінацій в Одесі, започатковану тіньовим «господарем міста» Володимиром Галантерником, спільно з Геннадієм Труханом.

У НАБУ додали, що, за даними слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова. Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили 16 осіб у створенні злочинної організації та зловживаннях в Одесі на 689 млн грн. Про підозру повідомили: керівнику злочинної організації Володимиру Галантернику (заочно, бо він не в Україні); міському голові Одеси Геннадію Труханову; голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю; керівниці юридичного департаменту ОМР Інні Поповській; директору департаменту комунальної власності ОМР Олексію Спектору та його заступнику Володимиру Радіонову; виконувачу обов'язків заступника мера Одеси Олегу Бриндаку (ексвиконувач обов'язків мера Одеси у 2013-2014 роках, колишній голова земельної комісії ОМР) та ще трьом особам, які опікувалися функціями фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасників злочинної організації.

Також підозру вручили ще шістьом особам (співучасникам), зокрема, заступнику Труханова; колишньому керівнику одного з комунальних підприємств; експрокурору Одеської області Олегу Жученку; власникам компанії-забудовниці «Будова» та її топ-менеджерам. Їхні дії кваліфікують за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч.4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України (участь у злочинній організації Галантерника; зловживання службовим становищем; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом; одержання неправомірної вигоди та надання цієї неправомірної вигоди).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: