За тренуванням українських військових у Німеччині шпигували невідомі – Business Insider

Читать на русском
За тренувальним полігоном Бундесверу Wildflecken невідомі намагалися шпигувати за допомогою безпілотників в ніч з 30 вересня на 1 жовтня.
Getty Images

За тренувальним полігоном Бундесверу «Wildflecken» невідомі намагалися шпигувати за допомогою безпілотників в ніч з 30 вересня на 1 жовтня.

Цю інформацію виданню Business Insider підтвердило федеральне міністерство оборони Німеччини.

Зазначають, що невідомі особи, ймовірно, намагалися шпигувати за тренувальним полігоном Бундесверу «Wildflecken» за допомогою безпілотників в ніч з 30 вересня на 1 жовтня, де українські військові навчаються працювати на бронеавтомобілях Dingo.

Безпілотники виявили у безпосередній близькості від військового полігону, їх було не менше десяти. Після виявлення літальних апаратів провели поліцейську операцію, наразі розслідування триває.

«Хто стоїть за ймовірним стеженням за українськими військовими, в міністерстві не повідомили, але неофіційно підозрюють, що це може бути росія», – додають у повідомленні.

Зазначимо, що це не перший випадок шпигування за навчанням українських військових у Німеччині. Наприкінці серпня повідомляли, що спецслужби росії шпигували за тим, як українські військові навчаються поводитись із західними системами озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: