Затримано шпигуна за позиціями HIMARS на фронті

Читать на русском
Служба безпеки затримала агента росії, який шпигував за позиціями HIMARS і далекобійних гаубиць М777.

Служба безпеки України затримала агента росії, який шпигував за позиціями HIMARS та далекобійних гаубиць М777 на південному напрямку.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Стало відомо, коли США передадуть Україні перші системи ППО NASAMSМіністерство оборони США наполегливо працювало над переданням відповідного озброєння. NASAMS забезпечить захист від російських атак на середній та дальній дистанції.

Посібником окупантів виявився місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб рф.

«Серед основних його завдань було виявлення можливих бойових позицій реактивних систем HIMARS та далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту. Крім того, зловмисник коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури, і звітував окупантам про наслідки повітряних атак», – розповіли силовики.

Агент їздив територією району та приховано спостерігав за об'єктами. Зібрану інформацію передавав окупантам через анонімні месенджери

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Нині його заарештовано.

Нагадаємо, у жовтні ЗСУ отримали ще чотири американські реактивні системи залпового вогню HIMARS.

США напередодні оголосили про новий пакет військової допомоги для України у розмірі 275 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: