У Херсоні затримали організатора «філії» російської ФСБ

Читать на русском
СБУ затримала у Херсоні колишнього правоохоронця, який допомагав ворогові створювати у місті філію ФСБ рф.

Співробітники СБУ затримали у Херсоні колишнього правоохоронця, який допомагав кадровим співробітникам ФСБ налагоджувати діяльність місцевого підрозділу російської спецслужби.

Про це повідомляється на сайті спецслужби у середу, 7 грудня.

Скільки колаборантів виявили з початку війни: в СБУ назвали цифруЗ початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України викрила понад 700 колаборантів.

Посібник агресорів підшукував «однодумців», яким пропонував вступити до лав «філії» ФСБ росії. Також він займався формуванням агентурного апарату російської спецслужби, який має провадити розвідувально-підривну діяльність на півдні України.

«Цей окупаційний орган під назвою «державна служба безпеки» мав виконувати завдання Москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму на території регіону», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисником виявився колишній місцевий міліціонер, який звільнився з органів ще 2010 року. У поле зору ФСБ він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти у збиранні інформації про суспільно-політичну обстановку в Херсоні.

Після тимчасової окупації обласного центру на поплічника вийшов його російський куратор, з яким він потім координував свої злочинні дії.

Встановлено, що для підбору кандидатів він використовував власні зв'язки серед колишніх представників силових структур. В обмін на співпрацю агресор пообіцяв зловмиснику керівну «посаду» у псевдооргані окупантів.

Після звільнення міста чоловік намагався «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя. Але СБУ знайшла його та затримала. Нині він під вартою.

Нагадаємо, росіяни вивезли всіх колаборантів із Олешок до Херсонської області.

Сьогодні СБУ прийшла з обшуками на об'єкти УПЦ МП у Черкаській, Волинській та Херсонській областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: