Затримано шпигунку ФСБ, яка хотіла проникнути в органи держбезпеки України – СБУ

Читать на русском
Згідно з даними держбезпеки, жінка маскувалася під українську патріотку. Однак насправді вона виконувала завдання, які ставили їй у ФСБ
Фото з місця подійssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Луганській області законспіровану шпигунку ФСБ росії, яка планувала проникнути до лав СБУ, щоб надалі передавати звідти інформацію в інтересах своїх реальних кураторів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, згідно з даними держбезпеки, жінка маскувалася під українську патріотку. Однак насправді вона виконувала завдання, які ставили їй у ФСБ. Зокрема, куратори зажадали від жінки проникнути до лав СБУ, щоб стати там агентом. Виконуючи наказ кураторів, зрадниця вийшла на зв'язок зі співробітниками СБУ.

Ексгенерал СБУ отримав підозру у шахрайстві в особливо великих розмірахЩоб не звільнятись з держпідприємства, він повідомив, що його начебто призвали на військову службу до СБУ. Таким чином, підприємство продовжувало виплачувати йому заробітну платню.

Однак в ході перевірки особи «здобувачки» в СБУ встановили, що ще у 2019 році жінка була завербована терористичним «МДБ ДНР», а через них - і ФСБ Росії. Після 24 лютого пособниця окупантів шпигувала в інтересах росіян на підконтрольній території Луганської області.

«СБУ зірвала плани ворога по проникненню їх крота в негласний апарат служби. В результаті багатоходових контррозвідувальних заходів зловмисницю своєчасно викрили, задокументували злочинну діяльність та ідентифікували її куратора» - сказано в повідомленні.

В ході операції співробітники СБУ виманили шпигунку на контрольовану територію і затримали. Наразі їй повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ знешкодили в Києві злочинне угруповання, яким керував з рф підозрюваний у держзраді колишній народний депутат Ілля Кива.

В Одесі СБУ та Державне бюро розслідувань викрили агентурну мережу спеціальних служб рф. Завданням групи було проведення підривної діяльності на території регіону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: