Окупанти не зможуть утримати Запорізьку АЕС – Подоляк

Читать на русском
Михайло Подоляк заявив, що російські загарбники не зможуть утримати Запорізьку АЕС, осільки їхня лінія оборони відсувається до кордонів рф.
Михайло ПодолякФото – president.gov.ua

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російським окупантам не вдасться утримати Запорізьку АЕС.

Про це він сказав в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, росіяни залишать станцію, тому що їхня лінія оборони поступово відсувається до кордонів рф.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Коли росія захопила Крим і всі міжнародні представництва махнули рукою і сказали: «Ну, гаразд», то тепер така історія не пройде», – зазначив Подоляк.

Він додав, що весь світ на відкритому рівні заявляє, що Росатом не має жодної юридичної сили над ЗАЕС. Цю станцію всі визнають виключно українською.

Нагадаємо, що через ворожі ракетні удари 23 листопада в Україні відключили від енергосистеми дві атомні електростанції. Пізніше була відключена від мережі ще одна - через пошкодження енергосистеми АЕС не могли передавати вироблювану електроенергію.

Пізніше українські атомні електростанції знову запрацювали. Так, Запорізька атомна електростанція, яка перебувала в режимі блекауту після чергового російського терористичного акту проти української енергосистеми, отримала живлення власних потреб. А на енергоблоках Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС проводили пускові операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: