Погрози українським дипломатам: підозрілі посилки отримали ще 5 посольств та 1 консульство

Читать на русском
Продовжують надходити погрози українським дипломатам. На всіх конвертах відзначається та сама адреса відправника: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen.
facebook.com/dmytro.kuleba

Продовжують надходити погрози українським дипломатам. Ця кампанія терору проти українських дипвідомств є безпрецедентною за своїми масштабами навіть на світовому рівні.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба у Facebook у середу, 7 грудня.

Посольства та консульства України у шести країнах отримали закривавлені пакети з очима тварин усередині – МЗСДо посольств та консульств України в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Чехії надійшли закривавлені пакунки. Усередині були очі тварин, а самі пакети просякнуті рідиною характерного кольору.

За його словами, вже тиждень як українські посольства та консульства функціонують у режимі посилених заходів безпеки, кордонів поліції, приїздів кінологів, піротехніків та криміналістів.

«За останні дві доби підозрілі пакунки надійшли до посольств в Італії, Польщі, Португалії, Румунії та Данії, а також консульства в Гданську. Загалом вже маємо 31 випадок в 15 країнах: Австрія (1), Ватикан (1), Данія (1), Іспанія (5), Італія (4), Казахстан (1), Нідерланди (1), Польща (6), Португалія (2), Румунія (2), США (1), Угорщина (2), Франція (1), Хорватія (1), Чехія (2)», – написав Кулеба.

Як зазначив глава МЗС, на всіх конвертах відзначається одна і та ж адреса відправника: автосалон Tesla у німецькому містечку Sindelfingen.

«Зазвичай, відправка проходила з поштових відділень, які не були обладнані системами відеоспостереження. Зловмисники також вживали заходів, щоб не залишити на пакунках слідів своїх ДНК. Це зокрема вказує на професійний рівень реалізації цієї акції», – сказав Кулеба.

Він додав, що кампанія терору проти українських дипломатів, яка зараз проходить, безпрецедентна за своїми масштабами не тільки в контексті України, а й на світовому рівні.

Нагадаємо, напередодні українські посольства у Румунії та Данії отримали небезпечні пакети.

Поліція Іспанії встановила, звідки надсилали листи з вибухівками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: