Вже три українські посольства отримали листи з погрозами – МЗС

Читать на русском
Станом на вечір 1 грудня ще три українські дипломатичні представництва отримали листи з погрозами.

Станом на вечір четверга, 1 грудня, ще три українські дипломатичні представництва отримали листи з погрозами – після теракту у посольстві України в Іспанії.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону сьогодні ввечері.

Теракт у посольстві України: пакет з вибухівкою отримала також іспанська компаніяКрім українського посольства у Мадриді пакет з вибуховим пристроєм отримала ще й іспанська компанія, яка виробляє зброю для України.

«По-перше, не два, а вже три (посольства, які отримали листи з погрозами – ред.), по-друге, листи не з вибухівкою, але з іншою речовиною. Поки що не коментуватиму, ми скоро вийдемо з офіційною позицією на цю тему. Скажімо так, усередині цих конвертів є символічна загроза, передана Україна. Можу лише сказати, що всі конверти в момент їх одержання були просякнуті червоною рідиною», – розповів він.

Міністр назвав те, що сталося, залякуванням України та українських дипломатів.

«Я роблю один простий висновок: якщо вже почали атакувати посольства, значить бояться нас, намагаються нас зупинити. Але нас нічого не зупинить», – додав Кулеба.

Нагадаємо, в посольстві України в Мадриді вдень 30 листопада стався вибух. Теракт був спрямований проти посла України Сергія Погорєльцева – саме йому адресувалася бандероль із вибухівкою. За його словами, бомбу заклали в пакет із листами та документами.

Кулеба повідомив, що 30 листопада та 1 грудня ще два посольства України за кордоном отримали листи з конкретними погрозами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: