Погрози отримала 21 дипустанова України: у МЗС розповіли про нові випадки

Читать на русском
Іспанська отримали вилучила три конверти з очима тварин, адресованих дипустановам України у Мадриді, Малазі та Барселоні. Загалом погрози отримало 21 посольство та консульство у 12 країнах.

Поліція Іспанії вилучила ще три конверти, ймовірно, з очима тварин, адресованих українським посольствам. Загалом зафіксовано 21 випадок погроз посольствам та консульствам України у 12 країнах.

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Іспанська поліція вилучила на поштовому відділені три конверти із, як вважається, очима тварин, які були адресовані посольству України в Мадриді, генеральному консульству в Барселоні та консульству в Малазі. Розпочато слідчі дії. Загалом вже маємо 21 випадок погроз українським посольствам та консульствам в 12 країнах», – написав він.

Нагадаємо, 30 листопада у посольстві України у Мадриді стався вибух. Вибухівку було заховано у конверті з листом, адресованим послу України Сергію Погорельцеву.

Небезпечні пакети також отримала іспанська компанія Instalaza, яка виробляє зброю для постачання в Україну, канцелярія прем'єр-міністра Педро Санчеса, Міноборони та авіабаза Торрехон.

2 листопада до посольств та консульств України в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Чехії надійшли закривавлені пакунки. У пакунках були очі тварин.

В Іспанії вже встановили, звідки було надіслано небезпечні листи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: