Теракт у посольстві України: пакет з вибухівкою отримала також іспанська компанія

Читать на русском
Крім українського посольства у Мадриді пакет з вибуховим пристроєм отримала ще й іспанська компанія, яка виробляє зброю для України.
Ілюстративне фотоФото – depositphotos.com

Пакет з вибуховим пристроєм отримало не тільки посольство України у Мадриді, але й ще одна іспанська компанія.

Про це повідомляє El Periodico.

Небезпечний пакунок доставили до компанії Instalaza, яка виробляє зброю для поставок в Україн. Правоохоронці отримали повідомлення про те, що пакет схожий на той, який виявили у відомстві.

Вибух у посольстві України в Іспанії розглядають як теракт – ЗМІПравоохоронці Іспанії розслідують вибух, який стався на території посольства України у Мадриді, як теракт.

До місця, де розташована Instalaza, направили поліцейських. Територію оточили, а на прилеглих вулицях перекрили рух пішоходів і транспорту.

Ввечері у середу, 30 листопада, пакет знищили за допомогою контрольованого вибуху. Операція відбулася без жертв і постраждалих, а правоохоронці зібрали речові докази для аналізу вмісту пакунку.

За даними видання, Instalaza виробляє гранатомети, які використовують у ЗСУ.

Нагадаємо, у посольстві України в Мадриді вдень 30 листопада стався вибух. Відомо, що вибухівка була захована у пошті, яку відкрив співробітник дипломатичної установи.

Теракт був спрямований проти посла України Сергія Погорельцева – саме йому адресувалася бандероль з вибухівкою. Наслідки могли бути серйознішими. За його словами, бомбу заклали в пакет з листами та документами, а не в лист, як повідомлялося раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: