Стало відомо, якого сектору росії можуть торкнутися нові санкції ЄС

Читать на русском
Заборона стане частиною дев’ятого пакету обмежень Євросоюзу, який країни-члени планують обговорити найближчими днями

Єврокомісія розглядає заборону на нові інвестиції у гірничодобувний сектор росії в рамках нового пакету санкцій проти москви через її агресію щодо України.

Про це повідомляє Financial Times, із посиланням на власні джерела.

Як зазначається, відповідна оборона стане частиною дев'ятого пакета обмежень Євросоюзу, який країни-члени планують обговорити найближчими днями.

«Чиновники сподіваються, що санкції буде погоджено до кінця наступного тижня», - зазначає Financial Times.

Під санкції ЄС може потрапити російський сектор безпілотників – BloombergУ дев'ятому пакеті санкцій можуть бути обмеження щодо російського сектору безпілотників, а також інших технологій та компонентів, що використовуються у військових цілях.

Відомо, що новий пакет обмежень також може містити експортний контроль над цивільними технологіями, які, на думку Брюсселя, росія використовує для підтримки своїх збройових заводів; заборону на операції з трьома російськими банками й адресні санкції щодо 180 осіб.

«Санкції, ймовірно, торкнуться чотирьох російських каналів, які, як вважають у ЄС, використовуються москвою для пропаганди. Крім того, буде введена заборона на угоди з російськими маркетинговими і дослідницькими компаніями», - повідомляє видання.

Нагадаємо, що Європейська комісія підготувала 9 пакет санкцій проти росії та представила його членам Євросоюзу. Він стосуватиметься фінансових структур.

Раніше ми повідомляли, що росія може виробляти високоточні ракети, незважаючи на західні санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: