Єврокомісія підготувала 9 пакет санкцій проти рф – журналіст

Читать на русском
Європейська комісія підготувала 9 пакет санкцій проти росії та представила його членам Євросоюзу. Він стосуватиметься фінансових структур.
Ілюстративне фотоФото – Unsplash

Європейська комісія представила країнам-членам Євросоюзу 9 пакет санкцій проти росії.

Про це повідомив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

Відомо, що новий пакет санкцій стосуватиметься фінансових структур.

«Європейська комісія сьогодні (4 грудня – ред.) поінформувала країни-члени ЄС про дев'ятий пакет санкцій проти росії. Цікаво, що на Білорусь знову санкції не націлені», – написав Йозвяк.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

Він зазначив, що у попередньому новому списку знаходиться близько 180 компаній і банків, ЗМІ та технологічних фірм. За попередньою інформацією, новий пакет обмежень мають погодити на під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 12 грудня.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ЄС затвердила восьмий пакет санкцій проти росії, які є відповіддю за війну проти України, у тому числі анексію української території на основі псевдореферендумів, мобілізацію та відкриті ядерні погрози.

Також Рада Єврооюзу одноголосно ухвалила рішення додати порушення санкцій до списку злочинів, включених до Договору про функціонування ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: