Кремлю все складніше підтримувати мовчазне схвалення війни серед населення – британська розвідка

Читать на русском
Згідно з останніми даними соцопитування, російська цивільна підтримка так званої «спеціальної військової операції» в росії значно падає.

Згідно з останніми даними соцопитування, російська цивільна підтримка так званої «спеціальної військової операції» в росії значно падає. Через невдачі на полі бою кремлю, ймовірно, буде важче змушувати свій народ мовчати.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії у Twitter.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

Британські розвідники посилаються на російське ЗМІ, котре опублікувало дані, зібрані Федеральною службою охорони росії. Згідно з опитуванням, 55% росіян виступають за мирні переговори з Україною і лише 25% стверджують, що підтримують продовження конфлікту.

Британці зазначають, що ці результати узгоджуються з окремим опитуванням у жовтні 2022 року, де 57% респондентів повідомили, що виступають за переговори, а хоча ще у квітні 2022 року близько 80% росіян заявляли про підтримку спецоперації.

Зазначається, що, попри зусилля російської влади здійснити повсюдний контроль над інформаційним середовищем, конфлікт стає все більш відчутним для багатьох росіян після «часткової мобілізації», оголошеної путіним у вересні 2022 року.

«Оскільки росія навряд чи досягне серйозних успіхів на полі бою в найближчі кілька місяців, підтримувати навіть мовчазне схвалення війни серед населення, ймовірно, буде все складніше для кремля», - підсумували у розвідці Британії.

За даними британської розвідки, одним з основних факторів, який обмежує наступальний потенціал росії, є брак боєприпасів, що посилюється проблемами з логістикою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: