ЄС готує дев'ятий пакет санкцій проти росії: ЗМІ дізналися подробиці

Читать на русском
Дев'ятий пакет санкцій проти росії може значно розширити списки фізичних осіб, які підпадають під обмеження.

Польща, Латвія, Литва та Естонія підштовхують інші столиці та Європейську комісію одночасно з обмеженням цін на нафту ухвалити дев'ятий пакет санкцій проти росії.

Про це пише Politico із посиланням на дипломатів.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

За словами дипломатів, новий пакет обмежень ще не готовий і не всі країни Євросоюзу хочуть пов'язувати обмеження цін на нафту з новими санкціями.

Як розповіли виданню два джерела, нові обмеження можуть вдарити по російських чиновниках, пропагандистах та інших діячах, які підтримують режим путіна. Країни Євросоюзу запропонували довгий список імен, і зараз експерти Єврокомісії опрацьовують їх, щоб переконатися у їхній причетності до війни проти України. Це потрібно, щоб підкріпити рішення про запровадження санкцій юридично, захистивши від оскаржування через суд.

Нагадаємо, восьмий пакет санкцій проти росії був затверджений Радою ЄС 6 жовтня. Він передбачає, зокрема, запровадження стелі цін на російську нафту, заборону імпорту низки товарів та експортні обмеження.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які санкції ЄС запровадив проти росії з початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: