ВАКС призначив засідання у справі екскерівництва західного управління ДПСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно двох колишніх посадовців прикордонної служби і призначив у ньому засідання.
Володимир Єгоров та Руслан Краснопорткоколаж: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив підготовче засідання з розгляду обвинувального акту стосовно колишнього начальника Західного управління Державної прикордонної служби Володимира Єгорова та його ексзаступника Руслана Краснопортка, яких інкримінують заволодіння понад 14 млн грн.

Таке рішення 30 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання в залі судових засідань ВАКС на 05.12.2022 о 14:00 у кримінальному провадженні №52022000000000230 від 22.08.2022 за обвинуваченням: (Володимира Єгорова – ред.) за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України; (Руслана Краснопортка – ред.) за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України; (Володимира Олійника – ред.) за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. Викликати у підготовче засідання уповноваженого прокурора САП, обвинувачених, захисників, представників потерпілих», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ. За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо. Наприкінці листопада 2022 року САП скерувала цю справу до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: