Рф обстрілює Україну застарілими ядерними ракетами без бойових частин – британська розвідка

Читать на русском
Росія знімає ядерні боєголовки зі застарілих ядерних крилатих ракет і обстрілює ними Україну.
Getty Images

Росія знімає ядерні боєголовки зі застарілих ядерних крилатих ракет і обстрілює ними Україну.

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великої Британії.

«Зображення з відкритих джерел показують уламки, очевидно, збитої крилатої ракети повітряного запуску AS-15 KENT, розробленої в 1980-х роках виключно для доставки ядерного заряду. Боєголовка, ймовірно, була замінена на баласт», – йдеться у повідомленні.

Такі ракети можуть завдати певної шкоди за рахунок кінетичної енергії і невитраченого палива, проте малоймовірно, що вони забезпечуватимуть надійне ураження визначених цілей. В Міноборони припускають, що росіяни можуть використовувати такі ракети переважно як приманки для відволікання української ППО.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Росія майже напевно сподівається, що такі ракети служитимуть хибними цілями і відволікатимуть українську систему ППО. Якими б не були наміри росії, ця імпровізація наголошує на рівні виснаження російських запасів ракет великої дальності», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Олексій Резніков показав, скільки ракет залишилося у російської армії після дев'яти місяців війни в Україні.

Тоді як речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що російські терористи вже відчувають серйозну нестачу крилатих ракет, тому можуть стріляти по Україні ракетами з так званого «недоторканного запасу» – ракетного резерву на випадок великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: