Продовжують вести наступ та задіювати авіацію: Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Читать на русском
Російські військові на Авдіївському та Бахмутському напрямках продовжують вести наступ, та активно задіювати авіацію для підтримки наземних угруповань.
Генштаб ЗСУ

Російські військові на Авдіївському та Бахмутському напрямках продовжують вести наступ, та активно задіювати авіацію для підтримки наземних угруповань.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Сьогодні окупанти завдали два ракетних удари, а також здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Під ворожий вогонь потрапили об’єкти цивільної інфраструктури міст Нікополь та Херсон.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів населені пункти Сопич, Сваркове та Заруцьке Сумської області.

На Слобожанському напрямку російський загарбник продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Обстрілів зазнали райони Шевченка, Стрілечої, Красного, Огірцевого, Вовчанська, Бочкового, Малої Вовчої, Дворічної та Богданівського на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Під вогневе ураження танків та артилерії потрапили райони населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Вишневе Харківської області; Макіївка і Площанка на Луганщині та Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій і намагається покращити тактичне положення. Обстрілів з танків та всього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Нескучного, Золотої Ниви та Пречистівки на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямку ворог веде оборонні дії. Обстріли зафіксували у районах понад двадцяти п’яти населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

При цьому ворог продовжує зазнавати втрат на Донецькому та Луганському напрямках. Лікувальні заклади Донецька переповнені окупантами. Планові операції цивільним пацієнтам перенесли на невизначений термін, нових поранених не приймають. В Новопсковське територіальне медичне об’єднання тимчасово зайнятої території Луганської області за останні дні доставлено до 300 поранених російських окупантів.

Нагадаємо, у неділю, 4 грудня, українським військовослужбовцям вдалося приземлити черговий російських бойовий гелікоптер.

Українські захисники минулої доби, 3 грудня, знищили ще 550 окупантів та збили ворожий літак. З початку повномасштабного вторгнення росія втратила вже понад 91 тисячу військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: