Анонімні покупці: танкери з російською нафтою масово приховують маршрути

Читать на русском
При цьому, раніше відповідну тактику використовували покупці санкційної нафти з Ірану і Венесуели.
Корреспондент.net

Танкери з російською нафтою все частіше рухаються з вимкненими трекерами, оскільки санкції проти експорту країни-агресора посилюються. Ця тактика пов'язана з тим, що багато оптових покупців енергоносія мають намір це приховувати.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Зазначається, що протягом останніх 10 днів принаймні три танкери зникли з радарів систем відстеження суден, коли вони наближалися до Азорських островів, групи островів приблизно в 1500 км на захід від узбережжя Португалії.

Санкції проти рф: Норвегія вводить ембарго на російську нафтуВже з грудня поточного року у країні почне діяти повна заборона для сирої нафти, а з 5 лютого 2023 року – для нафтопродуктів.

Ймовірно, вони перевантажили свої вантажі на інші судна. Таких перевалок не фіксувалося до того, як росія вторглася в Україну. Передбачається, що деякі покупці хочуть зробити свої покупки максимально конфіденційно.

Деякі російські вантажі також починають зникати з поля зору на шляху до Азії.

При цьому, раніше відповідну тактику використовували покупці санкційної нафти з Ірану і Венесуели.

Варто зазначити, що Європейський Союз ввів заборону на закупівлю російської нафти, однак вона повністю набуває чинності лише в грудні 2022 року.

Нагадаємо, що Євросоюз заборонить страхувати танкери з російською нафтою. Вважається, що цей крок може підірвати економічні позиції росії сильніше, ніж європейське ембарго на нафту.

Також нагадаємо, що Рада Євросоюзу офіційно затвердила шостий пакет санкцій проти росії. Обмежувальні заходи введено проти 18 компаній та 65 осіб, які так чи інакше причетні до російської агресії проти України.

Раніше у МЗС Польщі повідомили, що ЄС розпочав роботу над сьомим пакетом санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: