Японія через лідерство в ООН та G7 посилить тиск на росію – МЗС

Читать на русском
2023 року Японія скористається своїм лідерством серед країн G7 для посилення тиску на росію, аби вона припинила війну в Україні.

2023 року Японія скористається своїм лідерством серед країн G7 для посилення тиску на росію, аби вона припинила війну в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Японії Есімас Хаясі, пише Reuters.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«Агресія росії, що триває, проти України є явним порушенням міжнародного права. Це неприйнятний та обурливий акт, який загрожує самій основі міжнародного порядку», — сказав Хаясі.

За його словами, жодна нація не може ігнорувати російську агресію як чужу проблему. Тому Японія хоче координувати свої дії з іншими країнами G7 та країнами-однодумцями, щоб підтримувати злагоджену спільну роботу з врегулювання війни в Україні.

Хаясі також підтвердив, що наступного року Японія зробить новий крок до реформ ООН, щоб зайнятися «дисфункціональною» Радою Безпеки, яка не змогла відреагувати на агресію росії в Україні.

Нагадаємо, країни G7 закликали ООН до серйозної реакції на ракетні запуски КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: