Росія витратила дві третини своїх боєприпасів в Україні – розвідка Естонії

Читать на русском
Армія рф вже витратила дві третини свого запасу боєприпасів, тому країна-агресор змушена знизити наступальну активність.

Армія рф вже витратила дві третини свого запасу боєприпасів, тому країна-агресор змушена знизити наступальну активність.

Про це йдеться у заяві глави розвідцентру Сил оборони Естонії Марго Гросберга, яку наводить ERR.

Відновлення енергосистеми та мир на умовах України: що Зеленський пообіцяв упродовж дев'ятого місяця війниЯкі обіцянки Володимир Зеленський давав упродовж дев'ятого місяця війни – у матеріалі Слово і діло.

«Під час економного витрачання боєприпасів Росії вистачить ресурсу для обмежених операцій ще приблизно на місяць. Росія зараз займається накопиченням боєприпасів для весняних атак», – заявив Гросберг.

Саме через дефіцит боєприпасів рф має шукати можливість отримання ракет та іншої зброї в Ірану та КНДР. Глава розвідцентру заявляє, що земля розмокла через дощі та не дозволяє широко використовувати важку техніку, а зниження атмосферного тиску, дощі та низька хмарність обмежують застосування повітряних засобів.

«З цієї причини військові операції можуть проводитися лише невеликими підрозділами та на обмеженій території. Це сприяє оборонним операціям та незручно для наступальних дій», - пояснює Гросберг.

Активні бойові дії можуть розпочатися у середині грудня, коли земля зможе промерзнути. Однак Росія хоче отримати «перепочинок» у важкій для неї ситуації і підготуватися до нового нападу.

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські окупанти намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Тим часом противник веде активну оборону на Куп'янському та Лиманському напрямах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: