Стефанчук заявив, що отримував фейкові повідомлення нібито від імені маршалка Сенату Польщі

Читать на русском
Спікер парламенту Руслан Стефанчук поскаржився на те, що отримував фейкові повідомлення нібито від імені маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук поскаржився на те, що отримував фейкові повідомлення нібито від імені маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького. Він переконаний, що до цього причетні російські пранкери.

«Не стати мішенню ru-пранкерів. Днями російські поплічники (їх навіть «спецслужбами» назвати складно) почали мені писати від імені мого друга та друга України Маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького. Вдячний Богу, маю особисті контакти та можливість спілкуватися із лідерами багатьох держав. Тому із Томашем Гродзьким нас просто насмішили спроби «недалеких» пранкерів видати себе за європейських політиків», – розповів спікер українського парламенту в Facebook.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

На його думку, такі дії росії вже набувають ознак нової «епідемії», про яку має знати світ.

«Ми всі маємо це усвідомити і мати високий рівень інформаційної гігієни», - наголосив Стефанчук.

Він додав: «Отже, простий алгоритм: якщо від мого імені з фальшивого облікового запису з моїм фото надходить повідомлення – це фейк! І українські, і європейські політики знають формат мого спілкування. Як і мою позицію щодо головних подій та рішень України».

Спікер парламенту наголосив на необхідності пам'ятати, що пранкерство – це елемент гібридної війни та ще один спосіб жалюгідної російської пропаганди.

Раніше СБУ затримала в Україні іноземного блогера, який працював на російський пропагандистський телеканал russia today та розповсюджував у ЄС фейки про війну Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: