Стефанчук розповів, що обговорюватимуть на парламентському саміті у Загребі

Читать на русском
За словами Стефанчука, Крим - це приклад, як сьогодні руйнується світова безпека, і що світ може протиставити.
rada.gov.ua

Учасники парламентського саміту Кримської платформи обговорюватимуть, окрім безпосередньо самого Криму, питання світової безпеки, майбутню відбудову України та подальший тиск на країну-агресора.

Про це керівник Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомляє в ефірі телеканалу «Рада».

«Парламентський саміт Кримської платформи у Загребі - це подія, що є результатом продовження тієї позиції, яку започаткував Президент Володимир Зеленський щодо винесення питання Криму на порядок денний. Ми бачимо, ситуація склалася так, що сьогодні ми повинні гучніше говорити про Крим. І саме тому підключилися парламенти - їх буде представлено більше 55. Це означає, що буде серйозна дискусія. Ми будемо говорити не тільки про Крим, тому що Крим - це приклад, як сьогодні руйнується світова безпека, і що світ може протиставити», - розповів Стефанчук.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

При цьому, як підкреслив Голова ВРУ, важливість саміту полягає ще й у тому, що парламенти є представниками своїх народів.

«А це означає, що ці народи приїхали сюди підтримати Україну. Приїхали, щоб поговорити, адже сьогодні безпека знову стає цінністю. І ми будемо говорити і про Крим, і про порядок світової безпеки, про майбутню відбудову України, про тиск на росію - санкційний та інший. Ми будемо говорити про те як наблизити нашу перемогу», - підкреслив Голова Верховної Ради.

Водночас, Стефанчук додав, що очікує дуже серйозних результатів від цього парламентського саміту.

Нагадаємо, попередній саміт Кримської платформи відбувся 23 серпня. На ньому Володимир Зеленський заявив, що Україна вже має стратегію відновлення Криму після його визволення від окупантів.

Тоді ж Денис Шмигаль повідомив, що втрати Україні від окупації Кримського півострова із 2014 року становлять приблизно 118 млрд доларів.

Напередодні стало відомо, що Ненсі Пелосі візьме участь у парламентському саміті Кримської платформи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: