Суд у справі МН17: прокурори підтвердили використання ЗРК «Бук»

Читать на русском
У Гаазі на суді у справі катастрофи рейсу MH17 заявили, що слідство не знайшло жодних слідів іншої зброї, крім ЗРК Бук.
фото wikipedia.org

У Гаазі на суді у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році заявили, що слідство не знайшло жодних слідів іншої зброї, якою міг бути збитий літак, крім ЗРК Бук.

Про це у вівторок, 21 грудня, повідомила прокурор Манон Ріддербекс, пише у Twitter журналістка De Telegraaf Саскія Беллеман.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

«Не було знайдено жодних слідів, які б вказували на те, що було використано іншу зброю. Прокуратура таким чином дійшла висновку, що 17 липня 2014 року рейс MH17 був збитий ракетою Бук, яку було запущено з боку Первомайського», - сказала прокурор, зачитуючи обвинувальний акт.

За словами Ріддербекс, на те, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом Бук, вказує характер пошкоджень повітряного судна, експертиза фрагментів і елементів, а також перехоплені телефонні розмови обвинувачених.

Під час засідання також було заслухано переговори фігурантів – Леоніда Харченка та Олега Пулатова.

У розмові вони стверджували, що літак Малайзійських авіаліній нібито був збитий українським винищувачем, по якому вже спрацював Бук. При цьому фігуранти, говорячи про ЗРК, використовують вираз «наш Бук».

Як пише журналістка, слідство встановило, що того дня жодного військового літака України не було збито. А в районі падіння «Боїнгу уламків інших лайнерів не було».

Нагадаємо, з 20 грудня прокурор почав оголошувати обвинувальний вирок у справі рейсу МН17. Фінальне рішення суд у Нідерландах оголосить восени 2023 року.

Раніше повідомлялося, що РФ не дозволила допитати російського офіцера.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: