Американці схвалюють підтримку України, незважаючи на ризик масштабнішої війни – дослідження

Читать на русском
Більше половини американців підтримують дії влади щодо надання Україні зброї та фінансової допомоги. У той самий час громадяни побоюються ризиків, які війна несе решті світу.
Getty Images

Американці побоюються, що вторгнення росії в Україну може призвести до нестабільності в Європі і навіть підштовхнути Китай до аналогічного нападу на Тайвань. Але вони, як і раніше, підтримують дії влади США, які надають Києву зброю та фінансову підтримку.

Про це йдеться у дослідженні, проведеному дослідницьким центром Beacon Research на замовлення Фонду та інституту імені президента Рональда Рейгана, повідомляє The Wall Street Journal.

У ході опитування 57% респондентів сказали, що США мають продовжувати підтримувати Україну, а 33% заявили, що Америка має зосередитись на своїх внутрішніх проблемах та не провокувати росію.

Хоча американці вважають нинішню стратегію країни щодо України правильною, вони побоюються, що війна може дестабілізувати безпеку США та їхніх союзників. Більшість побоюються, що війна може призвести до ядерної атаки з боку росії, експансії до Східної Європи, виснаження запасів США або відволікання політиків від інших загроз, зокрема від Китаю.

«Це обґрунтований погляд. Респонденти підтримують Україну, визнаючи безліч непередбачених обставин, які можуть виникнути стосовно росії», — сказав Роджер Закхейм, вашингтонський директор Інституту Рейгана.

Опитування також показало, що 13% громадян США побоюються вторгнення Китаю на Тайвань порівняно з 7% у 2021 році.

Нагадаємо, опитування, проведене у липні, показало, що більшість громадян США виступають за підтримку України, незважаючи на зростання інфляції та цін на енергоносії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: