САП у середині грудня скерує до суду справу нардепа Трухіна

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура всередині грудня може скерувати до суду обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту.
Олександр Трухінфото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 19 грудня скерує до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Олександра Трухіна за пропозицію підкупу патрульного поліцейського після ДТП.

Рішенням Вищого антикорупційного суду від 23 листопада до цієї дати сторона захисту може ознайомлюватись з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме підозрюваному (Олександру Трухіну – ред.) та його захисникам строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42022000000000182 від 02.02.2022 до 19 грудня 2022 року включно, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Таким чином, після цієї дати прокурор САП може скласти і скерувати до суду обвинувальний акт стосовно Трухіна.

Як відомо, ВАКС визначив максимальний розмір застави нардепу Трухіну. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин викладених в повідомленні про підозру в цьому кримінальному провадженні з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у Києві Департаменту патрульної поліції та свідками. Прокурор САП просив обов'язки продовжити.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: