Суд повернув клопотання про визначення застави нардепу Трухіну

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підозрюваного нардепа, оскільки документ не погодив очільник ОГП.
Олександр Трухінфото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд повернув Національному антикорупційному бюро клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді застави народному депутату Олександру Трухіну, якого підозрюють у пропозиції хабара.

Таке рішення 8 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підозрюваного (Олександра Трухіна – ред.) у кримінальному провадженні разом з доданими до нього матеріалами повернути особі, яка його подала, - детективу НАБУ», – йдеться в рішенні.

У документі вказується, що детектив НАБУ і прокурор САП просили застосувати до Трухіна запобіжний захід у вигляді 52 тисяч гривень застави. Також вони просили покласти на депутата наступні обов'язки: прибувати за вимогою; не відлучатися з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонний і дипломатичний паспорти; утримуватися від спілкування із міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції, свідками, керівниками та судовими експертами Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», а також носити електронний браслет.

Однак суддя повернув клопотання, оскільки воно не погоджене генеральним прокурором. Суддя вказав, що оскільки заставу просять визначити нардепу, тому, з урахуванням положень абз. 1 ч. 2 ст. 482-2 КПК України, таке клопотання має бути погоджене генпрокурором.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. За повідомленням САП, за словами нардепа, ці гроші перебували в автомобілі, яким він їхав. Раніше НАБУ почало розслідувати ці обставини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: