Замах на кошти УЗ: ВАКС відмовився заочно заарештувати підозрювану

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати колишню керівнию приватної медичної компанії, які підозрюють у спробі заволодіти коштами.
Ніна Мезенцева

Вищий антикорупційний суд відмовився заочно взяти під варту колишню директорку ТОВ «Медичний центр здоров'я» Ніну Мезенцеву. Її підозрюють у замасі на заволодіння майже 5 млн грн філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 28 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання старшого детектива Національного антикорупційного бюро України, погоджене прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні №52022000000000264 від 16 вересня 2022 року стосовно (Ніни Мезенцевої – ред.) - відмовити», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС відмовився надати НАБУ дозвіл на заочне розслідування стосовно Мезенцевої.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ «Медичний центр здоров'я» перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: