Замах на заволодіння 5 млн грн філії УЗ: ВАКС продовжив обов'язки підозрюваним

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строків дії обов'язків підозрюваних.
Укрзалізницяфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишню директорку філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця» Наталію Білінську. Її підозрюють у причетності до замаху на заволодіння майже 5 млн грн.

Таке рішення 7 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрювану у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15 ч.5 ст. 191 КК України у кримінальному провадженні №52021000000000164 від 01 квітня 2021 року (Наталію Білінську – ред.) - задовольнити частково. Продовжити на один місяць строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 10 серпня 2022 року (справа №991/2875/22) на підозрювану. Термін дії обов'язків, покладених слідчим суддею на підозрювану (Наталію Білінську – ред.) визначити до 10 листопада 2022 року», – йдеться в рішенні.

Підозрювана зобов'язана: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також з підозрюваними та здати на зберігання закордонні паспорти.

Також суд продовжив до 10 листопада строк дії обов'язків, покладених на директора КП Київської обласної ради «Київська обласна сільськогосподарська брокерсько-комерційна фірма «Обрій» Максима Гаєвого, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Такий самий перелік обов'язків до 10 листопада матимуть ще двоє підозрюваних: економістка з фінансової роботи провідного планового-економічного відділу КНП Харківської облради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» і провідна спеціалістка відділу забезпечення товарами, роботами та послугами філії «Центр охорони здоров'я» УЗ.

Як відомо, ВАКС визначив ексдиректорці філії ЦОЗ УЗ Наталії Білінській 744 300 грн застави з обов'язками. Вона зобов'язана: прибувати на першу вимогу; не відлучатись із населеного пункту, в якому вона зареєстрована, проживає чи перебуває без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше їй збільшили заставу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: